063/300-615 | 063/666-691
office@smartblock.rs

Tehnički opis

Konstrukcija

Osnovni vertikalni noseći elementi konstrukcije objekta su: armirano-betonski stubovi i armirano-betonski zidovi – zidna platna. Konstrukcija je monolitna armirano-betonska. Lije se na licu mesta betonom ‘MB 30’ i armira rebrastom armaturom.
Fasadni zidovi su od giter bloka d=25cm. Fasadni zidovi po spratovima objekta sastoje se od sledećih slojeva:

 • Demit d=12 cm – spolja
 • Giter blok d=25 cm (arm. beton d=25 cm)
 • Produžni malter 1:3:9, debljine 2,0 cm – unutra
Unutrašnji zidovi objekta su od giter bloka d=25cm. Pregradni zidovi se rade od pregradnog bloka d=10cm. Horizontalnu konstrukciju objekta čine: međuspratna konstrukcija – puna armirano-betonska ploča d=14 cm i armirano-betonske grede. Horizontalna puna armirano-betonska ploča daje za svaku etažu apsolutnu horizontalnu krutost konstrukciji i obezbeđuje povezivanje vertikalnih elemenata konstrukcije u jednu monolitnu celinu.

Horizontalni uticaji seizmike i vetra se primaju sistemom vertikalnih armirano-betonskih zidova postavljenih u dva ortogonalna pravca. Ovakav statički sistem obezbeđuje apsolutnu sigurnost objekta na bilo kakve udare zemljotresa koji se mogu očekivati na ovom području.

Liftovsko okno je armirano-betonsko čime se postiže dodatna krutost objekta na seizmičke uticaje i eliminiše bilo kakva buka pri radu lifta.

Temelj je projektovan kao temeljna ploča ojačana temeljnim gredama. Temeljna ploča je debljine 60cm i pruža se kao celina ispod celog gabarita objekta. Ovakav način fundiranja eliminiše sva moguća lokalna neravnomerna sleganja i obezbeđuje pravilan rad armirano-betonske konstrukcije objekta.

Fasadna stolarija

Stolarija je od PVC profila renomiranog nemačkog proizvođača ‘KBE’ komercijalne oznake ’76 AluClip MD’ što bliže podrazumeva:

 • Šestokomorni profili (76mm) sa tri dihtung gume
 • Aluminijumska obloga sa spoljne strane
 • Uf = 1,1 W/m2K (koeficijent toplotne provodljivosti profila) 48 db (zvučna izolacija profila)
 • Okovi su proizvod renomirane austrijske firme ‘MACO’ tzv. ‘MULTI MATIC’ najnovije i najsavremenije serije nosivosti do 120 kg
 • Staklo je ‘GUARDIAN'(Mađarska) – troslojni termopan (4+16+4+16+4) punjen argonom, ‘CLIMA GUARD PREMIUM + FLOAT + CLIMA GUARD SOLAR’. Koeficijent toplotne provodljivosti termopana je Ug = 0.6 W/m2K
 • Rolokomarnici proizvođača ‘IDECO'(Grčka)
 • Roletne su termoizolovane sa aluminijumskim zastorom
 • Prozori i balkonska vrata u Smart Block-u imaju koeficijent toplotne provodljivosti Uw 1,0 W/m2K

Keramika

 • Kupatilske podne i zidne keramičke pločice, ‘A’ klasa kineskog ili italijanskog proizvođača
 • Kuhinjske podne i zidne keramičke pločice, ‘A’ klasa kineskog ili italijanskog proizvođača
 • Terasna protivklizna granitna keramika, ‘A’ klasa
 • Stepeništa i hodnici: Gazišta od prirodnog granita iz jednog komada kao i granitne ploče za hodnike. Poreklo granita – Iran

Sanitarije

Sanitarna oprema ‘A’ klase kineskog ili italijanskog proizvođača, WC-šolje mono-blok, umivaonici sa ormarićem. Tuš kabine standardne veličine, akrilne, stranog proizvođača. Slavine visoko kvalitetne, najnovijih proizvodnih serija stranih proizvođača.

Parket

Standardni hrastov parket druge klase u dimenzijama raspoloživim u trenutku nabavke, postavljen na košuljicu u kojoj je postavljena zvučna izolacija. Za košuljicu se lepi kvalitetnim parket lepkom. Parket se šlajfuje grubljom i finijom šmirglom, polira, a zatim lakira ekološki kvalitetnim lakovima. Opšivka uz zidove je od standardne hrastove lajsne.

Ulazna vrata

Protivprovalna blindirana vrata sa metalnom konstrukcijom i sigurnosnom bravom. Vrata ispunjavaju sve standarde za protivprovalnost kao i akustičnu i termo izolovanost.

Unutrašnja furnirana vrata

Vrata su konstruktivno u osnovi od medijapana (mdf-a) sa ramom krila od lameliranog masiva.
Štok (dovratnik) se izrađuje od medijapana d=38mm profilisanog za prihvat krila i obostrano kliznih pervajz lajsni sa posebnim kanalom za smeštanje “P” profila diht gume. Time se postiže fini tih rad vrata prilikom eksploatacije, dihtovanje i estetski momenat.

Pervajz lajsne se izrađuju od medijapana d=16 mm širine 60 mm sa perom od medijapana d=4 mm, čime se obezbeđuje hod (klizanje) pervajza i prilagođavanje debljini zida.
Krilo vrata se izrađuje sa ramom od masiva (gredice) 32×45 mm sa ojačanjima u potrebnim zonama. Ispuna je od kartonskog saća odgovarajuće gramaže i čvrstoće. Obloge krila su od medijapana d=4 mm. Krilo je ravno rezano.

Svi gore pomenuti elementi se po svim vidnim površinama presvlače prirodnim hrastovim furnirom.
Završna obrada se vrši u komori poliuretanskim lakom 20% sjaja sa svim potrebnim predradnjama.

Okov je od renomiranih proizvođača:

 • Brava – BONAITI B-4 magnetna
 • Kvaka – FIMET 102 inox
 • Šarka – METEOR inox
Kod vrata sa staklom ugrađuje se ravno peskirano lakirano staklo d=4 mm
Vrata sa nadsvetlom su sa štokom i pervajzima iz komada po celoj visini i pregradnom gredicom na odgovarajućoj visini.
Ugradnja vrata vrši se suvim postupkom pomoću montažne PU – pene.

Grejanje

Zgrada će biti priključena na daljinski sistem grejanja. Radijatori će biti aluminijumski sa termostatskim glavama ‘Herz’. Biće ugrađeni kalorimetri što će omogućiti posebno merenje utroška toplote za svaku stambenu jedinicu. U kupatilima se ugrađuje kvalitetni sušač peškira. Svaki stan će biti opremljen posebnim elektromagnetnim ventilom čija regulacija (uključenje i isključenje) će moći da se kontroliše i daljinskim putem preko pametnih telefona, tablet uređaja ili računara.

Klimatizacija

Svi stanovi će biti opremljeni kvalitetnim split sistemom “A energy class” (najmanji utrošak električne energije prilikom rada). Klima je povezana na centralu “pametnog stana” tako da se može uključivati i isključivati daljinski preko pametnog telefona, računara ili tableta.

Lift

Liftovi u zgradama su električni-putnički, nosivosti 630 kg ili 8 osoba bez mašinske prostorije (MRL). Odlikuju se izuzetno mirnim i tihim radom kao i smanjenom potrošnjom električne energije zbog regulisanog pogona. Proizvođač lifta je trenutno broj 1 u proizvodnji elektro motora u liftovskoj industriji – nemački “ZIEHL – ABEEG”. Takođe, estetika je vrhunske izrade. Dizajn kabine lifta je delo italijanskih stručnjaka iz Milana, a dimenzija je 1,1 x 1,4 metara i pruža komfor i licima sa posebnim potrebama. Kabina je izrađena od nerđajućeg čelika (INOX) sa kompletnom zadnjom stranom u ogledalu i sa pripadajućim rukohvatom, spuštenim plafonom koji je takođe u inoxu sa izuzetno prijatnom led rasvetom. Registar kutija u kabini je u punoj visini kabine sa led osvetljenjem, pokazivačem smera kretanja kabine i brojevima spratova. Što se tiče prilaznih vrata liftu, dimenzije su 0,8 x 2 metra. Vrata su izrađena od nerđajućeg čelika (INOX) sa pozivnim dugmadima i pripadajućim led osvetljenjem. Prilazni mehanizmi vrata su od renomiranog proizvodjaca “WITTUR” iz Italije.

Vrh