063/300-615 | 063/666-691
office@smartblock.rs

Iza projekta SmartBlock stoji porodična firma Milenković, čiji je osnivač Dragan Milenković. Još davne 1986. godine kao tek svršeni diplomirani ekonomista, Dragan se priključuje radu svog oca koji je još tada bio privatni preduzimač i bavio se gradnjom stambenih kuća. Na manjim objektima sticao je praktična znanja i iskustva građevinskog posla. Od 1990. osniva sopstveno privatno preduzeće i na taj način otvara vrata gradnje većih objekata. Preuzima veći broj građevinskih radnika iz posrnulog državnog preduzeća ‘Konstruktor’ i polako ali sigurno zauzima značajno mesto u gradnji.
 
Prvi veći objekat na izgradnji stanova namenjenih tržištu, izvodi u Herceg Novom, površine 1480m² (današnja republika Crna Gora). Paralelno sa tim, odmah nakon uvođenja valute ‘novog dinara’ 1993. otpočinje pripreme za izgradnju prvog privatnog tržnog centra u Pančevu u tada slabo razvijenom naselju “Strelište”. Tim potezom, u to vreme, zapravo i formira tržiste nekretnina tj. uvodi konkurenciju još postojećim društvenim preduzećima. U periodu 1993.-1997. godine realizuje niz objekata namenjenih tržištu, a istovremeno izvodi radove na većem broju individualnih porodičnih kuća složenijih i zahtevnijih za gradnju. Još u to vreme, ukupan broj zaposlenih je bio 86, po strukturi od fizičkih radnika do diplomiranog građevinskog inžinjera. U tom periodu “Strelište” je dobilo 40 novih poslovnih prostora površine od 20-300 m².
 
Nova faza u razvoju porodične firme Milenković, otpočinje 2005. godine ivestiranjem u 3 veće lokacije za stambeno poslovnu izgradnju namenjenoj tržištu u pomenutom naselju Strelište. U drugom konceptu organizacije preduzeće Milenković se pojavljuje kao investitor u izgradnji nekretnina, a poslove poverava iskusnim građevinskim firmama (naročito “Građevinaru Petrović” iz Padine). U tom periodu izgrađeno je više od stotinu stanova i 15 poslovnih prostora koji su svi odmah našli svoje kupce na tada već probirljivom trzištu nekretnina. Do sada, porodica Milenković je izgradila više od 20.000 m² kako stambenog tako i poslovnog prostora.
 
2010. godine Draganu Milenkoviću se pridružuju dva sina kako bi se nastavila porodična tradicija izgradnje. Udruženim snagama ulaze u projekat izgradnje prvog Smart Block-a u Pančevu sigurni u sopstveni uspeh kojim će ponuditi više od stotinu stanova za prijatan boravak i život urbane porodice, modernog dizajna i visokog komfora. Naš pristup poslu i iskustvo koje posedujemo, svrstava nas u respektabilnu firmu koja ravnopravno sa ostalim investitorima, učestvuje sa velikim procentom u izgradnji stanova u Pančevu, kao i firmu na čijoj strani je tradicija duga 30 godina uz kvalitet na najvišem nivou i trajno poverenje.

Prethodni radovi
Vrh