063/300-615 | 063/666-691
office@smartblock.rs

Pametan dom

Smart Block pametni stanovi biće opremljeni vrhunskim alarmnim sistemom sa funkcijama Pametnog stana uz jednostavno korišćenje sistema ‘Jablotron 100‘ (Češka republika). Sistem je sertifikovan prema evropskom standardu bezbednosti ‘EN 50131-1’ klasa 2.

Sistem ‘Jablotron 100’ Vam obezbeđuje zaštitu od provale na kritičnim mestima i od požara u spavaćem delu stana. U slučaju bilo kakvog problema možete da dobijete automatske SMS i/ili e-mail poruke sa tačnim opisom problema.

Takođe Vam omogućava i funkcije Pametne kuće – da lokalno i/ili daljinski uključite i isključite grejanje i/ili klima uređaj u svom stanu radi uštede u potrošnji toplotne energije. To možete da uradite na tastaturi u stanu, preko telefona ili kompjutera uz jednostavnu aplikaciju na srpskom jeziku ili preko SMS poruke ili besplatnog telefonskog poziva.

Kontrolna jedinica

Sistem ‘Jablotron 100’ Vam obezbeđuje i neprekidno praćenje temperature u stanu uz grafički prikaz svih promena na Vašem telefonu ili kompjuteru. Ukoliko temperatura pređe gornju ili donju granicu, koju ste Vi sami izabrali, dobićete automatsku SMS i/ili e-mail poruku sa obaveštenjem.

U slučaju bilo kakvog problema u stanu možete da aktivirate skriveni ‘PANIK’ taster koji će poslati hitna obaveštenja nadležnim osobama koje ste sami definisali i uključiti sirenu, ukoliko Vi to želite.

Sistem ima više vidova komunikacije za sigurnu vezu sa spoljnim svetom: internet, GPRS, SMS i telefonski poziv. To Vam garantuje najbezbedniji rad i efikasno održavanje uz besplatno korišćenje Jablotron Cloud-a koji koristi sistem zaštite kao i banke za elektronsko poslovanje.

Prezentacija sistema ‘Jablotron 100’

Aplikacija

Jablotron 100

Kontrola celog sistema se obavlja na najjednostavniji način, preko indikacije u stilu semafora – crveno i zeleno svetlo. Ako želite da uključite alarm ili neki uređaj u stanu samo pritisnite desni taster pored imena uređaja (na primer Grejanje ili Svetlo soba ili Roletna) i uključiće se CRVENA lampica kao potvrda uključenja. Bilo ko da pogleda na tastaturu biće mu jasno da je taj uređaj ili alarm uključen. Kada želite da isključite uređaj samo pritisnite levi taster i on će se obojiti u ZELENO, kao potvrda isključenja . To mogu da rade i deca i stariji ljudi, jer je sistem razumljiv svima na prvi pogled. Važnije funkcije mogu da kontrolišu samo ovlašćeni korisnici koji se predstave sistemu, opet na jednostavan način, samo prinošenjem beskontaktnog priveska ili unošenjem šifre.

Taj isti privezak ili kartica se koriste i za ulaz u zgradu – otvaranje glavnih ulaznih vrata se vrši jednostavnim prinošenjem priveska ili kartice čitaču koji se nalazi pored interfona, tako da više ne morate da nosite ključ sa sobom i da pravite duplikate.

Kako Jablotron sistem ima ugrađen rezervni akumulator moći ćete da otvarate ulazna vrata kada ulazite u zgradu i bez ključa i u slučaju nestanka električne struje.

Ovo je osnovi komplet u svakom stanu, a sistem se može individualno proširiti i nadograditi brojnim opcijama i unapređenjima po želji korisnika. Više detalja možete videti na adresi www.klt.rs
 

Vrh